/IR paneli
IR paneli 2018-04-02T20:09:38+00:00

IR paneli

Podjetje Ekolis d.o.o. vam nudi kakovostne IR panele evropskega porekla, ki predstavljajo alternativo fosilnim gorivom in dragemu električnemu ogrevanju. Kot specialisti za področje IR rešitev vam ne nudimo zgolj popolne ponudbe panelov, temveč sistematičen in celovit pristop z brezplačnim ogledom ter meritvami vaših bivalnih, poslovnih ali industrijskih prostorov, na podlagi katerih vam lahko pripravimo najboljšo ponudbo ter izračun prihranka pri stroških ogrevanja. In verjemite, finančni bonus ni zanemarljiv.

Princip delovanja infra grelnih plošč temelji na oddajanju toplotnih valov, ki jih prijetno občutimo na način kot občutimo božanje sončnih žarkov. IR valovi sami namreč ne ogrevajo zraka okoli nas, temveč neposredno delujejo na telesa v prostoru. Tako se ogrejejo stene, tla in drugi predmeti v prostoru, ti pa nato svojo toploto oddajajo v okolico. To pomeni, da se toplota enakomerno razporedi po prostoru in ne prihaja do razlik glede na višino prostora, kot se to dogaja pri klasičnem ogrevanju, kjer se topel zrak zadržuje pri stropu. Pomembna prednost je tudi v tem, da z ogrevanjem ne dvigujemo prahu in v njem živečih pršic, obenem pa z gretjem sten omejujemo še razraščanje plesni in gliv, kar je pomemben podatek za vse, ki jih pestijo alergije. Suh in prašen zrak zaradi ogrevanja sta preteklost!

ir paneli

Ali radi nastavite svoje telo soncu, ki vas prejetno ogreje,
tudi kadar so temperatura zraka nižje?

Podobno vas ogrejejo tudi IR paneli.

IR paneli so vsestranska rešitev za ogrevanje in so kot takšni primerni za skoraj skoraj vse vrste stavb in prostorov. Namestitev panelov predstavlja minimalen poseg v prostor oziroma stanovanje, saj je inštalacija izjemno enostavna. Kot enostavna rešitev so torej primerna rešitev tako za podnajemnike, kot tudi lastnike stanovanjskih in poslovnih prostorov.

IR paneli veljajo za ekološko učinkovit način ogrevanja tako zaradi energetske porabe, kot tudi iz vidika reciklaže materiala. Za delovanje potrebuje le električno energijo, ki jo pa dandanes pridobivamo na vse bolj okolju prijazne načine. Še posebej pride do izraza, če jo IR panele kombiniramo z lastno fotovoltaičo elektrarno.

Montaža je enostavna in ne zahteva večjega posega v prostor, za različno od konvencionalnih rešitev za centralno ogrevanje. Grelni panel preprosto namestimo na steno ali strop in ga povežamo z najbližjim virom elektrike.

Temperaturo prostorov uravnavate bodisi s klasičnimi ali brezžičnimi termostati, bodisi na daljavo preko pametnega telefona. Tako je nadzor nad temperaturo in posledično stroški vedno na dosegi roke, tudi ko vas ni doma.